Per tal de facilitar la demanda de subvencions i ajudes, el govern ha creat un nou registre de treballadors autònoms.

 

Registre de persones treballadores autònomes afectades per la COVID-19

Aquest dimecres 25 de novembre s’ha publicat el Decret Llei 47/2020 que obliga a tots els treballadors autònoms que vulguin rebre qualsevol ajuda o subvenció referent a la COVID-19 a registrar-se prèviament.

Aquest registre, que s’activarà en els propers dies servirà per facilitar l’accés a les ajudes econòmiques de la administració i simplificarà els procediments que s’han de seguir per aconseguir-les.

 

Simplificació de les subvencions

Aquesta nova mesura simplifica la concessió de les subvencions per part de l’administració i ajudarà a aquesta en dos situacions:

  • Repartiment d’ajudes extraordinàries en situacions d’emergència.
  • El número de beneficiaris sigui molt elevat

Quan l’administració hagi d’atendre aquest tipus d’ajudes, abans de publicar la convocatòria corresponent podrà incorporar un tràmit d’inscripció prèvia que li faciliti la informació necessària per dimensionar amb garantia la quantitat de possibles beneficiaris i, al mateix temps suposarà una simplificació i facilitat dels tràmits que aquests hauran de portar a terme.

En el cas de persones treballadores autònomes aquest tràmit d’inscripció prèvia es farà mitjançant un registre que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies activarà en els propers dies, mitjançant la publicació d’una ordre.

La finalitat de la mesura es dotar d’eines a l’administració per poder respondre de manera ràpida i eficaç, i amb totes les garanties jurídiques i legals a les necessitats d’ajudes extraordinàries de la població, i a la vegada permetre que l’administració hagi de complir amb els menors tràmits possibles.

Si tens qualsevol dubte o necessites ajuda per inscriure’t al registre o tramitar qualsevol tipus de subvenció contacta amb MITT ASSESSORS.