La Generalitat de Catalunya va aprovar el passat dimarts dia 20 d’octubre un paquet d’ajudes per a la reactivació de l’economia de totes aquelles activitats econòmiques que s’han vist afectades per l’aplicació de la Resolució SLT/2546/2020, del 15 d’octubre del 2020 que estableix el tancament de bars, restaurants i centres d’estètica i bellesa arran de la pandèmia de COVID-19.

Aquestes ajudes econòmiques seran de tipus subvenció, i s’hauran de justificar amb factures de despeses prèvies per tal de poder sol·licitar-les. Us expliquem qui les pot sol·licitar, i com fer-ho:

 

Qui pot sol·licitar aquesta ajuda econòmica?

Tots els professionals, autònoms, i petites i mitjanes empreses (PIMES) que presentin activitats de restauració tal com bars, restaurants o cafeteries (també aquelles empreses que presenten la seva activitat dins d’un establiment col·lectiu com poden ser mercats municipals o centres comercials), o siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa.

També podran sol·licitar la subvenció aquells restaurants, bars o cafeteries que actualment estan tancats però que serveixen menjar per emportar. Les perruqueries que tenen donada d’alta l’activitat estètica dins del mateix establiment també podran ser beneficiàries.

Les empreses que ho sol·licitin han d’estar donades d’alta al cens de l’impost d’activitats econòmiques i han d’haver estat obligades a tancar la seva activitat el passat 16 d’octubre de 2020.

 

De quants diners consta l’ajuda econòmica?

S’estableix una quantitat màxima de 1.500€.

S’haurà de justificar la subvenció amb totes aquelles despeses subvencionables. Es considera despesa subvencionable, qualsevol despesa que s’hagi tingut des de l’1 de gener de 2020 (lloguers, subministres, compra de productes/mercaderies, despeses de gestoria…) de la qual en tinguem una factura.

 

Quan i on puc sol·licitar l’ajuda econòmica?

Pots sol·licitar l’ajuda econòmica únicament per internet a partir del dia 28 d’octubre i fins a el 17 de novembre. En aquest cas no es permet sol·licitar la subvenció presencialment.

 

Quina documentació necessito?

 

Puc sol·licitar més d’una ajuda econòmica?

En cas de disposar de diversos establiments només es permet una sol·licitud per beneficiari (NIF).

 

Si necessites ajuda per tramitar l’ajuda econòmica o tens qualsevol dubte contacta amb MIIT Assessors